Wat is de juiste tafeltennistafel voor uw gebruik?

Voor alles is een eerste keer, maar een eerste keer zorgt ervoor dat het lastig is om keuzes te maken. Dit geldt ook wanneer u voor het eerst een tafeltennistafel gaat kopen. Voordat u een goede keuze kunt maken is het belangrijk om er goed over na te denken wat de doeleinde zijn van de tafel. Natuurlijk is dat in de eerste plaats tafeltennissen, maar in welke vorm wilt u de tafel gaan gebruiken? Zoekt u een tafel voor bij u thuis, zodat uw kinderen zich er op de zondagen mee kunnen vermaken, een tafel voor op kantoor die dagelijks gebruikt zal worden of een tafel voor uw tafeltennisvereniging? De vraag is dus, zoekt u een recreatieve-, intensieve-, of een wedstrijdtafel. Daarnaast is het belangrijk om na te gaan of de tafel binnen of buiten moet komen te staan, of dat u een tafel zoekt die op beide plekken gebruikt kan worden.

Recreatief gebruik

Wanneer u op zoek bent naar een tafeltennistafel die u thuis, recreatief kunt gebruiken is het verstandig om een verplaatsbare tafel uit te zoeken. Deze tafels zijn gemakkelijk te verplaatsen vanuit uw schuur of uw woonkamer, naar buiten toe. Dit zorgt er natuurlijk voor dat u en uw kinderen altijd gebruik kunnen maken van de tafeltennistafel. Voor recreatief thuisgebruik heeft u geen speciaal tafelblad nodig, aangezien de tafel dus gemakkelijk verplaatsbaar is.

Mocht u geen ruimte in huis of de schuur hebben om de inklapbare tafeltennistafel te stallen, blijft er alleen een outdoor tafel over. Bij een outdoor tafeltennistafel is het bovenblad bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Doordat het tafelblad weerbestendig moet zijn, is de tafel ook wat duurder.

blog_tafeltennis_webshop

Intensief gebruik

Een tafeltennistafel die geschikt is voor intensief gebruik, is een krachtige tafel die goed bestand is tegen een stootje. Deze tafels zijn met name ideaal voor het gebruik op kantoor of op scholen. Het tafelblad is een stuk dikker dan de recreatieve tafeltennistafel en steunt op dikkere en zwaardere tafelpoten. Hierdoor zullen deze tafeltennistafels wat duurder uitvallen dan de recreatieve tafels. Er zijn ook genoeg intensieve tafels die gemakkelijk op wieltjes te verplaatsen zijn. Zo hoeft de tafel niet constant in het zicht te staan en kan de tafel gemakkelijk binnen en buiten gebruikt worden.

Wedstrijd gebruik

Een wedstrijdtafel is een tafel van de beste kwaliteit, waardoor de tafel bij officiële wedstrijden en competities gebruikt kan worden. Het belangrijkste aan een officiële tafeltennistafel is dat het speelvlak gelijk is aan een lengte van 274 centimeter lang en 152,5 centimeter breed. Daarnaast moet het tafelblad in twee gelijke vakken verdeeld zijn en 76 centimeter boven de vloer hangen. De hoogte van het net komt neer op 15,25 centimeter. Deze tafels zijn nog degelijker en steviger dan de tafels die intensief gebruikt worden en gaan minimaal tien jaar mee.

Waar vind ik alle soorten tafeltennistafels?

Deze tafeltennistafels verschillen van prijs. De goedkoopste tafels zijn recreatieve tafels, gevolgd door intensief gebruik en daarop volgend de wedstrijdtafels. Bent u nu echt op zoek naar de juiste tafeltennistafel, dan vindt u tafels in alle bovenstaande categorieën op www.tafeltenniswebshop.nl. Naast verschillende typen tafels vindt u op deze website ook batjes, ballen en andere accessoires. Wilt u meer informatie over tafeltennis of de producten uit de webwinkel dan kunt u telefonisch contact opnemen met 070-7620343.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *