Weetjes over tafeltennis

De Chinezen worden doorgaans gezien als de beste tafeltennissers ter wereld. Dit komt met name door alle prijzen die door hen de afgelopen decennia binnen zijn gesleept. Wereld titels en Olympische medailles zijn voor de Chinezen niks bijzonders meer. Hoewel je zou denken dat tafeltennis is ontstaan in China, is dit niet het geval. Het spelletje werd namelijk tweehonderd jaar geleden bedacht door de Engelsen. Tennis was toentertijd  al een belangrijke sport voor de Britten, alleen werd het spelletje erg lastiger wanneer het regende. Hierop werd tafeltennis verzonnen. Op deze manier kon het spelletje binnen voort worden gezet op bijvoorbeeld de eettafel.

Tafeltennis weetjes

Met sigarendoosjes als batjes en ieder klein rond object als balletje werd er als snel pingpong uitgevonden. Spelfabrikanten speelden meteen in op deze trend en ontwikkelde heuse speelsetjes met een batje, bal en een net. Toch waren de balvarianten nog van een slechte kwaliteit, waardoor het spelletje niet echt optimaal was.

Weetjes over tafeltennis

–          Een perfect aangesneden topspin laat een bal wel vijftig keer per seconde draaien.

–          Op de wereldkampioenschappen in Praag van 1936 streden tafeltennissers Ehrlich en Paneth gedurende 2 uur en 12 minuten voor één enkel punt.

–          Op 7 februari 1993 werd in Groot-Brittannië door Bellinger en Lomas een record gemeten van 173 balwisselingen per minuut.

–          Een professionele tafeltennisser verliest tijdens een toernooi zo’n 3,5 kilogram per dag. Tijdens een set van 21 punten verbruikt de tafeltennisser ongeveer dezelfde energie als een lichtgewicht atleet, die 100 meter in 10,2 seconden loopt.

–          Smashballen waren vroeger verboden om het risico van de tegenstander te beperken.

–          Fred Perry is in 1929 wereldkampioen tafeltennis geworden. Toen Perry later de stap maakte naar tennis won hij acht grand slam toernooien.

 

De juiste materialen

Of u nou Olympische aspiraties heeft, of gewoonweg een spelletje tafeltennis hartstikke leuk vind, is het natuurlijk wel belangrijk om hier de juiste spullen voor in huis te hebben. Opwww.tafeltenniswebshop.nl zijn tal van professionele- en recreatieve tafeltennistafels te vinden. Dus of u nou aan de slag wil gaan om op de perfecte topspin slag te oefenen, of dat u misschien 3,5 kilogram op een dag wil gaan verliezen, dan bent u op de tafeltenniswebshop aan het juiste adres. Op onze website zijn niet alleen tafeltennistafels te vinden, maar ook batjes, ballen en accessoires van verschillende merken.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *