• Lorem ipsum

Het onderhoud van uw sjoelbak

22 Aug 2019
door Richard

Na aankoop van een nieuwe sjoelbak is het natuurlijk fijn als u nieuwe sjoelbak weer 30 jaar mee gaat. Wat zijn de regels om dit voor elkaar te krijgen en hoe houd ik mijn sjoelbak in een goede conditie. Het geheim is eigenlijk heel simpel. 

Opbergen van een sjoelbak:
Sjoelen gebeurt vaak een aantal keer per jaar. In de donkere dagen van het jaar is het fijn om met de familie te spelen op de sjoelbak. In de tussentijd moet de sjoelbak natuurlijk wel goed opgeborgen worden. Hoe kunt u dat het beste doen:

- Plaats de sjoelbak recht op zodat deze niet krom kan trekken. U kunt de sjoelbak bijvoorbeeld tegen de muur plaatsen.
- Voorkom vochtige ruimtes. De sjoelbak is geheel van hout en bij te veel vocht kan dit gaan werken.
- Plaats de sjoelbak zeker niet naast een kachel of verwarmingradiator. Te warme ruimtes zijn niet goed dus probeer zoveel mogelijk dek amer temperatuur aan te houden. 

Glad maken van een sjoelbak:
Het kan na verloop van tijd voorkomen dat een sjoelbak wat minder glad is geworden. Dit heeft te maken met stof of ander vuil dat tijdens opslag of spelen op de baan terecht komt.
U kunt de sjoelbak op de volgende manieren weer lekker glad maken:

- Met een wollen doek kunt u over het speelveld van de sjoelbak wrijven.
- Strooi een beetje aardappelzetmeel over het speelveld en speel daarna een aantal potjes. De sjoelschijven zullen het aardappelzetmeel verdelen over het speelveld waar dit nodig is. Een kleine hoeveelheid is vaak voldoende. 

Wat moet u vooral niet doen:
Het gebruik van schoonmaakmiddel is zeker af te raden. Het hout is kwetsbaar en het schoonmaakmiddel kan dit aantasten.
Bij uw aankoop via onze webshop wordt de sjoelbak volledig en goed met meubelspray of bijenwas bewerkt. Dit hoeft u dus niet nogmaals te doen. U loopt het risico dat de sjoelbak en sjoelstenen erg vet worden. Het wordt dan plakkerig en glijden wordt steeds minder.

Bekijk hier alle sjoelbakken
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »